Ghost Hunting

Hier wat tips (regels) voor ghost hunting

1. Gebruik je gezonde verstand.

2. Ga nooit alleen op onderzoek maar neem altijd iemand met je mee.

3. Check de locatie op toegankelijkheid, veiligheid en aanverwante dingen van te voren. Bekijk elke locatie overdag, de mogelijkheden om te parkeren, paden en gevaren. Gebruik een goedwerkende zaklamp, ook als je overdag op onderzoek uitgaat.

4. Draag goede kleding en schoenen, eet geen grote maaltijden maar eet ook niet te weinig. Maak tijdens een onderzoek geen gebruik van drugs en/of alcohol.

5. Betreed een locatie nooit zonder toestemming, doe je dat wel dan ben je in overtreding van de wet.

6. Neem altijd je legitimatie mee en zorg dat je een toestemming brief bij je hebt. En verlaat de locatie zonder tegenstribbeling.

7. Mocht je bang worden op een bepaalde plek, verlaat die dan zo spoedig mogelijk, volg altijd je eigen gevoel als je je niet prettig voelt.

8. onthoud goed dat je meer te vrezen hebt van de levenden dan van de doden. Haunted locaties zijn vaak ge├»soleerd en verlaten. Dat maat juist zo`n locatie aantrekkelijk voor mensen die zich gaan bezighouden met illegale praktijken.

9. Laat de doden de doden zoals je moeder je dat geleerd heeft. Vermijd sarcasme, grapjes etc. in een haunted locatie. Het kan nl. voorkomen dat de geesten of entiteiten je terug willen pakken.

10. Geesten en entiteiten kunnen je soms volgen naar je huis. Zeker als je bang bent of de locatie verlaat, kunnen geesten in sommige gevallen met je mee komen, ze kunnen niet je gedachten manipuleren.

11. Mocht je rare gedachten hebben na het verlaten van een locatie die je beangstigen, ga dan wat eten of probeer je gedachten te verzetten op de manier die bij jou goed werkt. Kijk bijvoorbeeld een comedy film of tv show, praat met sceptische mensen of breng enige tijd door in de kerk. Mochten deze gedachten blijven zoek dan professionele hulp.

12. Ouija boards kunnen gevaarlijk zijn om te gebruiken. Het grootste probleem is dat je totaal geen idee hebt met wie of wat voor soort geest je te maken hebt. De kans is namelijk erg groot dat ze liegen.
Wij als onderzoekers gebruiken ze niet of het zou met een expert moeten zijn, en we raden u aan om dit niet te doen

Vragen voor EVP

Er zijn veel verschillende vragen die je kan kiezen om te gebruiken tijdens een EVP sessie. Als u vindt dat u goede resultaten behaald met een bepaalde vraag zou het fijn zijn dit met ons en andere te delen.

Probeer om uw EVP sessie te beginnen met het uitleggen aan de geest /entiteit wat u aan het doen bent en wat u probeert te bereiken.
U kunt aan de geest uitleggen hoe het apparaat werkt en dat het instaat is zijn om stem of imago vast te leggen,
je kan dan ook vragen om zo dicht mogelijk bij de recorder te praten. Laat ongeveer 10 tot 30 seconden tussen elke vraag, zodat de geest voldoende tijd heeft om te antwoorden.

Wij raden u ook aan om zoveel mogelijk evp werk te doen en niet te vergeten goed de achtergrond geluiden te onthouden zodat u niet in de war komt bij de verwerking van uw opnamen.
Wat u erg belangrijk is, is dat u de geest op zijn gemak laat voelen en hem laat weten dat u geen kwaad in de zin heeft.